• Quisque fermentum

    Sed eu augue tellus, nec feugiat nisl. Fusce congue rutrum pharetra. Aenean sed turpis tortor, id pellentesque augue enim, tristique.

  • What we do

    Sed eu augue tellus, nec feugiat nisl. Fusce congue rutrum pharetra. Aenean sed turpis tortor, id pellentesque augue nibh enim.

  • About Us

    Sed eu augue tellus, nec feugiat nisl. Fusce congue rutrum pharetra. Aenean sed turpis tortor, id pellentesque augue.


  • facebook-logoFacebook’ta paylaşılan videolar arasından bazen öyle cevherler çıkıyor ki bilgisayarınıza indirip saklamak isteyebiliyorsunuz. Facebook üzerinde video paylaşım sitelerine oranla daha komik veya ilginç videoların bulunmasının sebebi hepsinin kişiler tarafından özenle seçilip yüklenmesi. Gel gelelim Facebook istiyor ki o video bünyesinde kalsın, vatandaş izlemek istediği zaman siteye girsin böylelikle site hareketliliği sağlansın. Ne varki daha sonradan izlemek istediğiniz bir videoyu saklamak kolay değil, ya profilinizde paylaşacaksınız ya da kendinize mesaj olarak göndereceksiniz, ben böyle olsun istemiyorum yahu!  Ben istiyorum ki o güzelim videoyu bilgisayarıma indireyim veyahut Dailymotion hesabıma yükleyeyim ki daha sonra canım istedikçe girer izlerim, izlettiririm.
    Gelelim olayımıza, normal olarak Facebook üzerinde bir videonun indirilmesine izin verilmiyor, ben Firefox aracılığıyla bir videoyu bilgisayarınıza nasıl indirebileceğinizden bahsedeceğim. Aslında mantık bilgisayarınıza indirmek değil çünkü flash player sağolsun medya dosyalarını size izletirken o esnada bilgisayarınıza zaten yüklüyor, bizim yapacağımız şey yüklenen bu dosyayı bulmak olacak.

    İlk method Facebook, Dailymotion ve Youtube gibi video sitelerinin tümünden kolaylıkla video indirmeye olanak tanıyan bir program olan Internet Download Manager (IDM) aracılığıyla. Programı http://www.internetdownloadmanager.com/download.html adresinden indirip bilgisayarımıza kuruyoruz. Program kurulumundan sonra izlenen videonun üzerinde “Bu videoyu indir / Download this video” isimli bir ibare çıkıyor, tıklayıp indiriyoruz. (Bu yöntem içinFerudun Afacan‘a teşekkürler.)
    Herhangi bir program kurmak istemeyenler için
    Firefox İçin:
    İlk önce Firefox’ta bulunan dosya geçmişini temizlemek aradığımız dosyayı bulmak açısından faydalı olacaktır. Bunu Firefox menüsünden “Araçlar -> Özel verileri temizle” seçeneğiyle yapıyoruz.
    firefox-facebooktan-video-indirmek-1
    firefox-facebooktan-video-indirmek-2
    Özel verileri yani bilgisayarımızda kayıtlı bulunan dosya geçmişini temizledikten sonra Facebook’a girip çok fazla yer dolaşmadan (ki cache tekrak dolmasın) indirilmek istenen videoya gidiyor ve videoyu sonuna kadar izliyoruz. Video izlenip bittikten sonra Bilgisayarım’a girip aşağıdaki dosya yolunu takip ediyoruz:
    C:\Users\< Oturum Adınız >\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\yfhie163.default\Cache\
    Buradaki yfhie163.default klasörü farklı bir isimde görüntüleniyor olabilir. Ayrıca yolu takip ederken bazı klasörleri göremeyebilirsiniz, bunun için bilgisayarınızda gizli dosya ve klasörlerin görüntülendiğinden emin olun. Bunun için dosya menüsünden aşağıdaki yolu takip edin:
    “Araçlar -> Klasör Seçenekleri -> Görünüm -> Gelişmiş Ayarlar -> Gizli dosya ve klasörleri göster”
    Yukarıdaki yolu izleyerek ulaştığımız yer Firefox tarayıcısının Cache’i, yani internet üzerinde izlenen dosyaların geçici olarak kaydedildiği klasör. Burada dosyaları ayrıntılı olarak listeleyip boyutu diğerlerine göre büyük olan dosyayı masaüstünüze kopyalayın. Normal cache dosyaları 0 – 500  kb veya biraz daha büyük değerler arasında olabilecekken bu boyuttan büyük bir dosya az önce izlediğiniz video olabilir.
    firefox-facebooktan-video-indirmek-3
    Boyutunun diğerlerinden açık ara büyük olduğunu gördüğünüz dosyayı masaüstünüze kopyalayın ve daha sonra adını video.flv olarak değiştirin, artık videonuz hazır.
    Intertnet Explorer için:
    Öncelikle yine geçmiş dosyaları Firefox’ta yaptığımız gibi temizleyin, ardından videoyu izledikten sonra menüden aşağıdaki adımları takip edin:
    “Araçlar -> Internet Seçenekleri -> Gözatma Geçmişi -> Ayarlar -> Dosyaları Görüntüle”
    C:\Users\< Oturum Adınız >\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files
    açılan klasör Internet Explorer Cache klasörü ve izlediğiniz video dosyası burada.
    .flv uzantısı flash video uzantısıdır, bu videoyu izlemek için bu formatı oynatabilen bir video oynatıcıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu ve daha fazla formatlı videoları oynatabilmeniz için size kendi kullandığım K-Lite Codec Pack’i önerebilirim.

    Leave a Reply