• Quisque fermentum

    Sed eu augue tellus, nec feugiat nisl. Fusce congue rutrum pharetra. Aenean sed turpis tortor, id pellentesque augue enim, tristique.

  • What we do

    Sed eu augue tellus, nec feugiat nisl. Fusce congue rutrum pharetra. Aenean sed turpis tortor, id pellentesque augue nibh enim.

  • About Us

    Sed eu augue tellus, nec feugiat nisl. Fusce congue rutrum pharetra. Aenean sed turpis tortor, id pellentesque augue.


  • Öyle güzel bir programcık buldum ki ufacık minicik içi dolu turşucuk, fıçıcık… Olay şu: adını sanını bilmediğiniz ve fakat aynı zamanda çoook güzel olan şarkılar vardır ya hani bunlar birileri tarafından “Track 1, Track 2” gibi isimlerle riplenmiştir, siz keyif ve afiyetle dinler fakat bir türlü kime ait olduklarını öğrenemezsiniz. Bir başka senaryo da  o an radyoda çalmakta olan o süper şarkıyla ilgili; şarkı hem ecnebicedir hem de gerizekalı dicey kim tarafından seslendirildiğini hiç bir defasında söylemez.
    İşte Tunatic isimli indirilebilir son versiyonu 2005 yılında derlenmiş olan süperize program tam bu noktada devreye giriyor, hemen bilgisayarınıza bağlı mikrofonu çalmakta olan şarkının kaynağına yaklaştırıyor ve programdaki büyüteç ikonuna tıklıyorsunuz, program o esnada şarkının ses dalgalarını internete bağlanarak kendi veritabanındaki seslerle eşleştiriyor ve duruma göre bir kaç saniye sonra size şarkının kim tarafından seslendirildiğini ve adını söylüyor hatta kendi sitesi üzerinden o şarkıyı satın alabileceğiniz bir bağlantı bile veriyor.
    Böyle bir şeyin pratikte gerçekten işe yarayacağına pek ihtimal vermeyerek programı denedim ve her 10 şarkıdan 7’sini bulduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Setup derleme tarihi 2005 olsa da 2007 yapımı bir şarkıyı bulduğunu da eklemeliyim, deneyin derim bu program kesinlikle şarkıların Google’ı!
    Tunatic resmi sitesi ve download sayfası:
    http://www.wildbits.com/tunatic/

    Categories:

    Leave a Reply